Doneer

Help de vluchtelingen uit Zuid-Sudan!"

Velden met een * zijn verplicht in te vullen

Bedrag

Gegevens

*

Betaling

*

Hierbij machtig ik Plan Nederland om het bovenstaande bedrag eenmalig van mijn rekeningnummer af te schrijven.

Hierbij machtig ik Plan Nederland om het bovenstaande bedrag maandelijks van mijn rekeningnummer af te schrijven.

Zuid-Sudan is in de greep van een burgeroorlog.

Het bloedige conflict tussen de regeringstroepen van President Salva Kiir en de rebellenmilities van voormalig Vice-President Riek Machar heeft delen van het land onleefbaar gemaakt. Een eind aan het geweld is nog lang niet in zicht, ondanks het bestand dat op 24 januari 2014 is gesloten.

Meer dan 850.000 mensen zijn op de vlucht voor de moordpartijen, de meeste van hen zijn vrouwen en kinderen.

In de vluchtelingenkampen in Awerial county, Yei en Nimule arriveren dagelijks honderden uitgeputte vluchtelingen, meestal alleen met de kleren die ze dragen. Plan zorgt samen met het World Food Programme voor veilig drinkwater en voor voedselhulp.

Voor de ontheemde kinderen, van wie veel hun ouders in de chaos zijn kwijtgeraakt, richt Plan tijdelijke scholen in en zorgt voor kindvriendelijke ruimtes. Hier zijn ze veilig, kunnen ze spelen en krijgen zo nodig psychsociale zorg. Ondervoede kinderen krijgen extra voedingssupplementen zodat ze kunnen aansterken.

Iedere bijdrage is welkom, met een eenmalige donatie via het formulier op deze pagina of op gironummer 8800, onder vermelding van Noodhulp Zuid-Sudan.

Dankjewel!